מיני פיצה טורטייה

מתכון של רות אוליבר

מצרכים ל-12 פיצות בקוטר 6 ס”מ (בתבנית מאפינס):

6 טורטיות

שמן לשימון

למלית:

1 קופסה מוצרלה בייבי 18%

100 גרם מוצרלה מגורדת 22%

50 גרם גרנה פדנו מגורדת 29%

100 גרם קאשקבל 26% מגוררת

2/3 כוס זיתי קלמטה מגולענים

12 עגבניות שרי אדומות חצויות

12 עגבניות שרי צהובות חצויות

2 כפות עגבניות מיובשות קצוצות

1/2 בצל חצוי ופרוס דק

עלים קצוצים מ-3 גבעולי בזיליקום

עלים מ-10 גבעולי פטרוזיליה

מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מחממים מחבת יבשה וקולים טורטיות כחצי דקה מכל צד (זה יעניק להן גמישות).
  3. קורצים מכל טורטייה 2 עיגולים בקוטר 10 ס”מ ומברישים בשמן משני הצדדים
  4. מרפדים את תבנית המאפינס בעיגולי הטורטיות המשומנים.
  5. מערבבים בקערה את כל חומרי המלית
  6. ממלאים כל טורטייה ב-2 כפות מלית – משתדלים שהן יכילו את כל מרכיבי הסלט בצורה מאוזנת.
  7. אופים כ-25 דקות עד שהמאפים מזהיבים והגבינות נמסות. מצננים מעט, מחלצים מהתבנית ומגישים.

השלימו את הארוחה עם