שושני בצק עלים וגבינות

מתכון של לימור תירוש

מצרכים

תבנית (קפיצית או רגילה) בקוטר 26 ס”מ 

1 חבילה (600 גרם) בצק עלים על בסיס חמאה מופשר לילה במקרר

1 קופסה (250 גרם) בולגרית מסורתית 16% מפוררת דק

200 גרם מוצרלה מגוררת 22%

1 גביע (200 גרם) גבינה במרקם שמנת 5% ניו יורק

2 ביצים גדולות (L) טרופות

קורט מלח

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה את חומרי המלית ושומרים בקירור עד השימוש.
  3. חוצים את הבצק ומעבירים מחצית למשטח מקומח. את המחצית הנוספת מחזירים למקרר. מקמחים את שני צידי הבצק ומרדדים מעט. קורצים עיגולים בעזרת כוס/קורצן בקוטר 9-8 ס”מ. מסדרים את העיגולים בצלחת גדולה, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר.
  4. מרדדים את מחצית הבצק הנותרת וקורצים גם ממנה עיגולים.
  5. מניחים על כל עיגול בצק כפית מהמלית ואוספים את השוליים תוך כדי צביטות כך שתתקבל צורת פרח. מסדרים את השושנים בצפיפות בתבנית כשהפתח כלפי מעלה.
  6. אופים כ-45 דקות עד שהבצק מזהיב יפה. מגישים חם.

השלימו את הארוחה עם