מצרכים
תבנית (קפיצית או רגילה) בקוטר 26 ס”מ
1 חבילה (600 גרם) בצק עלים על בסיס חמאה מופשר לילה במקרר
1 קופסה (250 גרם) בולגרית מסורתית 16% מפוררת דק
200 גרם מוצרלה מגוררת 22%
1 גביע (200 גרם) גבינה במרקם שמנת 5% ניו יורק
2 ביצים גדולות (L) טרופות
קורט מלח
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מערבבים בקערה את חומרי המלית ושומרים בקירור עד השימוש.
- חוצים את הבצק ומעבירים מחצית למשטח מקומח. את המחצית הנוספת מחזירים למקרר. מקמחים את שני צידי הבצק ומרדדים מעט. קורצים עיגולים בעזרת כוס/קורצן בקוטר 9-8 ס”מ. מסדרים את העיגולים בצלחת גדולה, עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר.
- מרדדים את מחצית הבצק הנותרת וקורצים גם ממנה עיגולים.
- מניחים על כל עיגול בצק כפית מהמלית ואוספים את השוליים תוך כדי צביטות כך שתתקבל צורת פרח. מסדרים את השושנים בצפיפות בתבנית כשהפתח כלפי מעלה.
- אופים כ-45 דקות עד שהבצק מזהיב יפה. מגישים חם.