מצרכים עבור 12 מנות:
1 כוס חיטה מושרית במקרר בשפע מים ל-4 שעות לפחות (עדיף ללילה)
2 סלקים בינוניים-גדולים (500 גרם) קלופים ומגוררים גס
½1 כוסות בצל ירוק (החלק הירוק והלבן) פרוס דק
1 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק
חופן עלי ארוגולה או 1 קופסת עלי מיקר
1/3 כוס (80 מ”ל) שמן זית
כוס (80 מ”ל) מיץ לימון סחוט טרי
1 כפית מלח מחוקה
1/2 כפית סוכר
להגשה:
1 קופסה (150 גרם) מוצרלה בייבי 18%
1/2 כוס פיסטוקים קלויים ומומלחים, קלופים וקצוצים גס
2 כפיות קליפת לימון מגוררת דק
אופן ההכנה
- מסננים את החיטה ומבשלים בשפע מים רותחים כ-20 דקות עד התרככות (אל דנטה). מסננים היטב ומעבירים לקערה. מוסיפים את כל שאר חומרי הסלט.
- מנערים את חומרי הרוטב בצנצנת, יוצקים על הסלט ומערבבים.
- מפזרים את כדורי המוצרלה על הסלט. זורים פיסטוקים וקליפת לימון מגוררת.