מצרכים לכ-16 לביבות:
3 כוסות גרגרי תירס קפואים
2 ביצים
1/2 כוס פירורי לחם
11/2 כוסות מוצרלה מגוררת 22%
1/3 כוס עירית קצוצה גס (לא חובה)
מלח ופלפל שחור גרוס
לטיגון:
שמן זית
אופן ההכנה
- מרתיחים מי מלח בסיר בינוני וחולטים גרגרי תירס כ-3 דקות עד שהם רכים.
מעבירים למסננת ומצננים כ-15 דקות. - מעבירים מחצית מכמות התירס החלוט למעבד מזון (את שאר הגרגרים שומרים שלמים) ומרסקים. מעבירים את התירס המרוסק לקערה. מוסיפים את הגרגרים השלמים, ביצים, פירורי לחם ומוצרלה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
- מטגנים לביבה קטנטנה כדי לבדוק תיבול. יוצרים לביבות פחוסות בקוטר
6 ס”מ. - מחממים מחבת עם ציפוי מונע הידבקות על להבה בינונית ויוצקים שמן זית בגובה 1/2 ס”מ. מטגנים את הלביבות בכמה מחזורים 3-2 דקות מכל צד עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים חמים או בטמפ’ החדר.
- שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות או כדקה במיקרוגל.