מצרכים ל-6-4 מנות:
לפוקאצ’ות:
5 גרם (1/2 כף) שמרים יבשים
25 גרם מלח
1/2 ליטר מים
850 גרם (6 כוסות) קמח לפיצה ופוקאצ’ה
שמן זית להברשה
מלח גס לפיזור
לסלט:
4 עגבניות חתוכות לקוביות
3 מלפפונים פרוסים לעיגולים
1/2 בצל אדום פרוס דק
5 צנוניות פרוסות דק
כ-20 עלי בזיליקום
כ-20 זיתי קלמטה מגולענים
1/4 כוס שמן זית משובח
2 כפות חומץ בלסמי
מלח ופלפל שחור טחון טרי
להגשה:
3 כדורי מוצרלה פרסקה 18% קרועים ביד או קופסת מוצרלה בייבי 18%
אופן ההכנה
- מכינים פוקאצ’ות: מניחים שמרים, מלח ומים בקערה (אפשר גם קערת מיקסר). מוסיפים קמח בהדרגה ותוך כדי לישה. ממשיכים ללוש עוד 10 דקות עד לקבלת בצק חלק. מניחים לבצק לנוח 30 דקות.
- מחלקים את הבצק ל-6 כדורים, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-4 שעות בטמפ’ החדר.
- מחממים תנור לטמפ’ מקסימלית. אם יש לכם לבנת שמוט או תחתית fast & crust, מניחים להן להתחמם היטב בתוך התנור.
- משטחים את כדורי הבצק בעזרת האצבעות לעיגול בקוטר 26-22 ס”מ. מברישים בשמן זית ובוזקים מלח. מעבירים את הבצק לתבנית תנור או לבנת שמוט (הכי נוח בעזרת מרדה).
- אופים 5-4 דקות עד שפני השטח משחימים.
- בינתיים מכינים את הסלט: מערבבים את הירקות בקערה ומתבלים במלח, פלפל, שמן וחומץ.
- להגשה: מניחים את הפוקאצ’ות בצלחות אישיות ועליהן את הסלט וקרעי מוצרלה. מטפטפים עוד קצת שמן זית ומגישים.