סלט פנצנלה על מצע פוקצ’ה

מתכון של מנה שטרום, מסעדת קמפנלו

מצרכים ל-6-4 מנות:

לפוקאצ’ות:
‏5 גרם (1/2 כף) שמרים יבשים
‏25 גרם מלח
‏1/2 ליטר מים
‏850 גרם (6 כוסות) קמח לפיצה ופוקאצ’ה
שמן זית להברשה
מלח גס לפיזור

לסלט:
‏4 עגבניות חתוכות לקוביות
‏3 מלפפונים פרוסים לעיגולים
‏1/2 בצל אדום פרוס דק
‏5 צנוניות פרוסות דק
כ-20 עלי בזיליקום
כ-20 זיתי קלמטה מגולענים
‏1/4 כוס שמן זית משובח
‏2 כפות חומץ בלסמי
מלח ופלפל שחור טחון טרי

להגשה:
‏3 כדורי מוצרלה פרסקה 18% קרועים ביד או קופסת מוצרלה בייבי 18%

אופן ההכנה

  1. מכינים פוקאצ’ות: מניחים שמרים, מלח ומים בקערה (אפשר גם קערת מיקסר). מוסיפים קמח בהדרגה ותוך כדי לישה. ממשיכים ללוש עוד 10 דקות עד לקבלת בצק חלק. מניחים לבצק לנוח 30 דקות.
  2. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כ-4 שעות בטמפ’ החדר.
  3. מחממים תנור לטמפ’ מקסימלית. אם יש לכם לבנת שמוט או תחתית fast & crust, מניחים להן להתחמם היטב בתוך התנור.
  4. משטחים את כדורי הבצק בעזרת האצבעות לעיגול בקוטר 26-22 ס”מ. מברישים בשמן זית ובוזקים מלח. מעבירים את הבצק לתבנית תנור או לבנת שמוט (הכי נוח בעזרת מרדה).
  5. אופים 5-4 דקות עד שפני השטח משחימים.
  6. בינתיים מכינים את הסלט: מערבבים את הירקות בקערה ומתבלים במלח, פלפל, שמן וחומץ.
  7. להגשה: מניחים את הפוקאצ’ות בצלחות אישיות ועליהן את הסלט וקרעי מוצרלה. מטפטפים עוד קצת שמן זית ומגישים.

השלימו את הארוחה עם