פוגצטה מוצרלה

מתכון של שי לי ליפא

מצרכים לפוגצטה בקוטר 30 ס”מ:

לבצק:

1 כף (10 גרם) שמרים טריים מפוררים

‏1 כף סוכר

‏3/4 כוס (180 מ”ל) מים מינרליים או מסוננים פושרים

‏2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל

‏2 כפות שמן זית

‏1 כפית שטוחה מלח

למלית:

‏1 שקית (300 גרם) מוצרלה מגוררת 22%

‏8 פילטים של אנשובי בשמן זית (לא חובה)

טופינג:

‏2 כפות שמן זית

‏1 בצל בינוני חצוי ופרוס בעובי 1/2 ס”מ

‏1/2 כפית אורגנו מיובש

מלח גס ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק ומתפיחים: שמים שמרים וסוכר בקערת מיקסר, ממיסים במים חמימים ומשהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת.
  2. מוסיפים את שאר חומרי הבצק ולשים עם וו לישה כ-10 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. טופינג: מחממים מחבת עם שמן זית על להבה בינונית ומאדים בצל כ-5 דקות עד שהוא רך. מצננים היטב.
  5. מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  6. מרכיבים את הפוגצטה ואופים: חוצים את הבצק ומרדדים כל חלק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 30 ס”מ ועובי 3-2 מ”מ.
  7. מניחים עיגול בצק אחד בתבנית, מפזרים עליו מוצרלה ומסדרים פילטים של אנשובי. מכסים בעיגול בצק שני, מפזרים את הבצל המטוגן, אורגנו מיובש, מלח גס ופלפל.
  8. אופים 20-15 דקות עד שהפוגצטה זהובה. חותכים למשולשים ומגישים מייד.

השלימו את הארוחה עם