מצרכים לפוגצטה בקוטר 30 ס”מ:
לבצק:
1 כף (10 גרם) שמרים טריים מפוררים
1 כף סוכר
3/4 כוס (180 מ”ל) מים מינרליים או מסוננים פושרים
2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל
2 כפות שמן זית
1 כפית שטוחה מלח
למלית:
1 שקית (300 גרם) מוצרלה מגוררת 22%
8 פילטים של אנשובי בשמן זית (לא חובה)
טופינג:
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני חצוי ופרוס בעובי 1/2 ס”מ
1/2 כפית אורגנו מיובש
מלח גס ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מכינים את הבצק ומתפיחים: שמים שמרים וסוכר בקערת מיקסר, ממיסים במים חמימים ומשהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת.
- מוסיפים את שאר חומרי הבצק ולשים עם וו לישה כ-10 דקות במהירות בינונית עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- טופינג: מחממים מחבת עם שמן זית על להבה בינונית ומאדים בצל כ-5 דקות עד שהוא רך. מצננים היטב.
- מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מרכיבים את הפוגצטה ואופים: חוצים את הבצק ומרדדים כל חלק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 30 ס”מ ועובי 3-2 מ”מ.
- מניחים עיגול בצק אחד בתבנית, מפזרים עליו מוצרלה ומסדרים פילטים של אנשובי. מכסים בעיגול בצק שני, מפזרים את הבצל המטוגן, אורגנו מיובש, מלח גס ופלפל.
- אופים 20-15 דקות עד שהפוגצטה זהובה. חותכים למשולשים ומגישים מייד.