מצרכים
לכ-30 כדורים:
1/2 ק”ג ריזוטו מוכן קר
180 גרם גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
220 גרם מוצרלה מגוררת 22%
50 גרם פקורינו 36% מגוררת
מלח ופלפל שחור ולבן טחון
1/2 כף מחית כמהין
לטיגון:
1/2 כוס קמח
2 ביצים
1 כוס פירורי פנקו
שמן לטיגון עמוק
לסלסת עגבניות:
6-5 עגבניות מגוררות
מלח ופלפל שחור טחון טרי
2 כפות שמן זית
1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד
לסלסה ירוקה (verde):
צרור פטרוזיליה
צרור נענע
3-2 כפות שמן זית
להגשה:
פקורינו 34% מגוררת דק מאוד
אופן ההכנה
- מכינים את הסלסות: מערבבים את חומרי סלסת העגבניות, טועמים ומתקנים תיבול. שומרים בצד.
- חולטים עשבי תיבול כ-3 דקות במים רותחים ומעבירים מייד למי קרח לעצירת הבישול. טוחנים עם שמן זית במעבד מזון לקבלת עיסה במרקם של פסטו דליל. שומרים בצד.
- מכינים את הארנצ’יני ומגישים: מערבבים את החומרים למסה אחידה ויוצרים כדורים בגודל של משמש.
- מכינים צלחות עמוקות עם קמח, ביצה ופנקו (כמו לטיגון שניצל). מחממים שמן זית לטיגון עמוק. טובלים את הכדורים בקמח, ביצה ופירורים ומטגנים כ-3 דקות עד שהם מזהיבים יפה. מומלץ לטגן במחזורים.
- מורחים על הצלחת סלסה ורדה ומעליה את סלסת העגבניות. מניחים 4-3 כדורים חמים, מפזרים פקורינו ומגישים מייד.