Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the acf domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/mozzarella.gad-dairy.co.il/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6121

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the rank-math domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/mozzarella.gad-dairy.co.il/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6121

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the simple-custom-post-order domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/mozzarella.gad-dairy.co.il/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6121

Notice: Undefined index: _upl in /var/www/vhosts/mozzarella.gad-dairy.co.il/httpdocs/wp-content/themes/hello-elementor/header.php on line 5

לזניה תרד ופטריות

מתכון של שי לי ליפא

מצרכים

תבנית בגודל 35X20 ס”מ

12 עלי לזניה

לתרד ולפטריות:

3 כפות שמן זית

350 גרם עלי תרד טריים ללא גבעולים

2 סלסילות (500 גרם) פטריות פורטבלו או שמפיניון פרוסות בעובי 1/2 ס”מ

לרוטב:

1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות

2 כפות שמן זית

1 כפית סוכר

מלח ופלפל שחור גרוס

למלית הגבינות:

2/3 1 קופסאות ריקוטה פרסקה 9% (500 גרם)

1 גליל גד עז 20% פרוס לעיגולים בעובי 1/2 ס”מ (180 גרם)

450 גרם גבינת קוואטרו פורמאג’י מגוררת

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
  2. מכינים את הפטריות והתרד: מחממים כף שמן זית במחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים את התרד ומאדים 3-2 דקות תוך כדי בחישה, רק עד שהתרד מתחיל להתרכך. מעבירים למסננת ומצננים. סוחטים היטב את התרד.
  3. מחממים עוד כף שמן זית במחבת גדולה נקייה, מוסיפים מחצית מהפטריות ומטגנים כ-3 דקות מכל צד עד הזהבה. מעבירים את הפטריות לקערה, יוצקים כף שמן זית למחבת ומטגנים את יתר הפטריות.
  4. מכינים את הרוטב: מערבבים את החומרים בקערה. טועמים ומתקנים תיבול.
  5. מרכיבים ואופים: מסדרים בתבנית 4 עלי לזניה כשהם חופפים זה לזה. יוצקים 1/3 מכמות הרוטב, מפזרים 1/3 מתערובת התרד והפטריות ומניחים 1/3 מכמות הגבינות. מסדרים שכבה שנייה של עלי לזניה, רוטב, ירקות וגבינות. חוזרים על הפעולות ליצירת שכבה שלישית.
  6. אופים כ-40 דקות עד שהלזניה זהובה. משהים כ-15 דקות ורק אז פורסים.

השלימו את הארוחה עם


Notice: Undefined index: _upl in /var/www/vhosts/mozzarella.gad-dairy.co.il/httpdocs/wp-content/themes/hello-elementor/footer.php on line 5