לזניה תרד ופטריות

מתכון של שי לי ליפא

מצרכים

תבנית בגודל 35X20 ס”מ

12 עלי לזניה

לתרד ולפטריות:

3 כפות שמן זית

350 גרם עלי תרד טריים ללא גבעולים

2 סלסילות (500 גרם) פטריות פורטבלו או שמפיניון פרוסות בעובי 1/2 ס”מ

לרוטב:

1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות

2 כפות שמן זית

1 כפית סוכר

מלח ופלפל שחור גרוס

למלית הגבינות:

2/3 1 קופסאות ריקוטה פרסקה 9% (500 גרם)

1 גליל גד עז 20% פרוס לעיגולים בעובי 1/2 ס”מ (180 גרם)

450 גרם גבינת קוואטרו פורמאג’י מגוררת

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
  2. מכינים את הפטריות והתרד: מחממים כף שמן זית במחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים את התרד ומאדים 3-2 דקות תוך כדי בחישה, רק עד שהתרד מתחיל להתרכך. מעבירים למסננת ומצננים. סוחטים היטב את התרד.
  3. מחממים עוד כף שמן זית במחבת גדולה נקייה, מוסיפים מחצית מהפטריות ומטגנים כ-3 דקות מכל צד עד הזהבה. מעבירים את הפטריות לקערה, יוצקים כף שמן זית למחבת ומטגנים את יתר הפטריות.
  4. מכינים את הרוטב: מערבבים את החומרים בקערה. טועמים ומתקנים תיבול.
  5. מרכיבים ואופים: מסדרים בתבנית 4 עלי לזניה כשהם חופפים זה לזה. יוצקים 1/3 מכמות הרוטב, מפזרים 1/3 מתערובת התרד והפטריות ומניחים 1/3 מכמות הגבינות. מסדרים שכבה שנייה של עלי לזניה, רוטב, ירקות וגבינות. חוזרים על הפעולות ליצירת שכבה שלישית.
  6. אופים כ-40 דקות עד שהלזניה זהובה. משהים כ-15 דקות ורק אז פורסים.

השלימו את הארוחה עם