מצרכים ל-12 מאפים אישיים בתבנית מאפינס:
1 חבילה (600 גרם) בצק עלים על בסיס חמאה
למלית:
1 כוס חצאי עגבניות לחות
1/2 כוס זיתי טאסוס מגולענים וקצוצים גס
20 עלי בזיליקום חצויים
4 כדורי מוצרלה פרסקה 18% קרועים ביד לשישיות
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מערבבים את חומרי המלית בקערה.
- פורשים בצק עלים על משטח עבודה וחותכים ממנו רצועה ברוחב 4 ס”מ לכל אורכו. מניחים בצד.
- מסדרים את המלית על החלק התחתון (הקרוב אלינו) של יריעת הבצק הגדולה ומגלגלים לרולדה. חותכים את הרולדה ל-12 פרוסות ומעמידים אותן בשקעים של תבנית מאפינס.
- חותכים את פס הבצק ששמרנו ל-12 ריבועים ומניחים ריבוע בצק על כל פרוסת רולדה.
- אופים 30 דקות להזהבה.
- שומרים 24 שעות בכלי אטום בטמפ’ החדר.