מאפה כרובית וגבינות

מתכון של שי לי ליפא

מצרכים

תבנית בגודל 25×35 ס”מ

1 כף מלח

1 כרובית בינונית, מופרדת לפרחים קטנים בגודל 3-2 ס”מ

לבשמל:

50 גרם חמאה

2 כפות קמח רגיל

1 כוס (240 מ”ל) חלב

1 מיכל (250 מ”ל) שמנת לבישול 15%

200 גרם מוצרלה מגוררת 22%

100 גרם גאודה בקר 30% מגוררת

1 כפית חרדל דיז’ון חלק

מלח ופלפל שחור גרוס

לציפוי:

50 גרם גאודה בקר 30% מגוררת

3 כפות פירורי לחם

2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

2 כפות עירית קצוצה דק

אופן ההכנה

  1. חולטים את הכרובית: מרתיחים שפע מי מלח בסיר גדול. מוסיפים פרחי כרובית וחולטים כ-5 דקות עד שהכרובית רכה אך עדיין מוצקה. שומרים כוס ממי בישול הכרובית ומסננים.
  2. ‏ מכינים את הציפוי: מערבבים את חומרי הציפוי בקערית.
  3. ‏מחממים תנור (גריל עליון) ל-200 מעלות.
  4. ‏מכינים את הבשמל: ממיסים חמאה בסיר על להבה בינונית. מוסיפים קמח ומערבבים היטב. מוסיפים חלב ושמנת לבישול בהדרגה תוך כדי בחישה במטרפה ידנית ומבשלים 5-4 דקות עד לקבלת רביכה חלקה וסמיכה.
  5. ‏מוסיפים גבינות וחרדל, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  6. ‏מוסיפים 1/3 כוס ממי בישול הכרובית ומערבבים. אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים עוד מעט ממי הבישול.
  7. ‏ מרכיבים את המנה ואופים: מוסיפים את הכרובית החלוטה לסיר ומערבבים היטב.
  8. ‏ יוצקים לתבנית ומשטחים. מפזרים מעל את הציפוי באופן שווה.
  9. ‏ אופים 10-8 דקות עד להזהבה.

השלימו את הארוחה עם