Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the acf domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/mozzarella.gad-dairy.co.il/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6121

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the rank-math domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/mozzarella.gad-dairy.co.il/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6121

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the simple-custom-post-order domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/mozzarella.gad-dairy.co.il/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6121
מאפה כרובית וגבינות – לה פמיליה דה לה מוצרלה – גד

מאפה כרובית וגבינות

מתכון של שי לי ליפא

מצרכים

תבנית בגודל 25×35 ס”מ

1 כף מלח

1 כרובית בינונית, מופרדת לפרחים קטנים בגודל 3-2 ס”מ

לבשמל:

50 גרם חמאה

2 כפות קמח רגיל

1 כוס (240 מ”ל) חלב

1 מיכל (250 מ”ל) שמנת לבישול 15%

200 גרם מוצרלה מגוררת 22%

100 גרם גאודה בקר 30% מגוררת

1 כפית חרדל דיז’ון חלק

מלח ופלפל שחור גרוס

לציפוי:

50 גרם גאודה בקר 30% מגוררת

3 כפות פירורי לחם

2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

2 כפות עירית קצוצה דק

אופן ההכנה

  1. חולטים את הכרובית: מרתיחים שפע מי מלח בסיר גדול. מוסיפים פרחי כרובית וחולטים כ-5 דקות עד שהכרובית רכה אך עדיין מוצקה. שומרים כוס ממי בישול הכרובית ומסננים.
  2. ‏ מכינים את הציפוי: מערבבים את חומרי הציפוי בקערית.
  3. ‏מחממים תנור (גריל עליון) ל-200 מעלות.
  4. ‏מכינים את הבשמל: ממיסים חמאה בסיר על להבה בינונית. מוסיפים קמח ומערבבים היטב. מוסיפים חלב ושמנת לבישול בהדרגה תוך כדי בחישה במטרפה ידנית ומבשלים 5-4 דקות עד לקבלת רביכה חלקה וסמיכה.
  5. ‏מוסיפים גבינות וחרדל, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  6. ‏מוסיפים 1/3 כוס ממי בישול הכרובית ומערבבים. אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים עוד מעט ממי הבישול.
  7. ‏ מרכיבים את המנה ואופים: מוסיפים את הכרובית החלוטה לסיר ומערבבים היטב.
  8. ‏ יוצקים לתבנית ומשטחים. מפזרים מעל את הציפוי באופן שווה.
  9. ‏ אופים 10-8 דקות עד להזהבה.

השלימו את הארוחה עם