סלט חיטה, סלק ומוצרלה בייבי

מתכון של לימור לניאדו תירוש

מצרכים עבור 12 מנות:

1 כוס חיטה מושרית במקרר בשפע מים ל-4 שעות לפחות (עדיף ללילה)

2 סלקים בינוניים-גדולים (500 גרם) קלופים ומגוררים גס

½1 כוסות בצל ירוק (החלק הירוק והלבן) פרוס דק

1 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק

חופן עלי ארוגולה או 1 קופסת עלי מיקר

1/3 כוס (80 מ”ל) שמן זית

כוס (80 מ”ל) מיץ לימון סחוט טרי

1 כפית מלח מחוקה

1/2 כפית סוכר

להגשה:

1 קופסה (150 גרם) מוצרלה בייבי 18%

1/2 כוס פיסטוקים קלויים ומומלחים, קלופים וקצוצים גס

2 כפיות קליפת לימון מגוררת דק

אופן ההכנה

  • מסננים את החיטה ומבשלים בשפע מים רותחים כ-20 דקות עד התרככות (אל דנטה). מסננים היטב ומעבירים לקערה. מוסיפים את כל שאר חומרי הסלט.
  • מנערים את חומרי הרוטב בצנצנת, יוצקים על הסלט ומערבבים.
  • מפזרים את כדורי המוצרלה על הסלט. זורים פיסטוקים וקליפת לימון מגוררת.

השלימו את הארוחה עם