מצרכים
10 פטריות פורטובלו גדולות ויפות ללא הרגל
1/4 כוס שמן זית
2 שיני שום קצוצות גס
עלים מ-2 גבעולי תימין
20 עגבניות שרי חצויות
מלח גס ופלפל שחור גרוס
1 קופסה (150 גרם) מוצרלה בייבי 18%
להגשה:
סירופ בלסמי מצומצם (להשיג במעדניות)
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מניחים פטריות בתבנית כשצידן הקעור כלפי מעלה. מזלפים שמן זית ומפזרים שום ותימין. מניחים 4 חצאי עגבניות על כל פטרייה ומתבלים במלח ופלפל בנדיבות.
- אופים כ-15 דקות עד שהפטריות מתחילות להתרכך.
- מסדרים על כל פטרייה 4 כדורי מוצרלה ואופים עוד 15-10 דקות עד שהמוצרלה מותכת.
- מזלפים בלסמי ומגישים מייד.