מצרכים ל-8-10 פיצטות:
500 גרם בצק עלים על בסיס חמאה
1 ביצה טרופה
200 גרם (1 גביע) גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת 22%
ירקות לבחירה:
זוקיני, בטטה, עגבניות שרי, בצל סגול, בצל ירוק, אספרגוס, פרחים קטנים של ברוקולי וכרובית
שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מכינים את הירקות: חותכים בטטה וזוקיני לפרוסות דקות בעזרת קולפן. פורסים דק את הבצל. חולטים בצל ירוק, אספרגוס, פרחי ברוקולי וכרובית במי מלח רותחים לריכוך ראשוני, מעבירים למי קרח ומייבשים. מערבבים את כל הירקות בקערה עם שמן זית, מלח ופלפל.
- פורסים את הבצק על משטח עבודה עם נייר אפייה, קורצים ממנו עיגולים בקוטר 8 ס”מ. אפשר גם לחתוך לריבועים.
- מרכיבים את הפיצטות ואופים: מורחים את שולי הבצק בביצה טרופה. מורחים את המרכז בגבינת שמנת, מסדרים את הירקות על הגבינה (אפשר סוג אחר על כל פיצטה, ואפשר כמה סוגים, לפי הטעם). ומפזרים מעט מוצרלה מגוררת.
- מעבירים את הפיצטות לתבנית אופים 20 דקות או עד שהפיצטות זהובות ומבעבעות. מגישים מיד.