Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the acf domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/mozzarella.gad-dairy.co.il/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6121

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the rank-math domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/mozzarella.gad-dairy.co.il/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6121

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the simple-custom-post-order domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /var/www/vhosts/mozzarella.gad-dairy.co.il/httpdocs/wp-includes/functions.php on line 6121

Notice: Undefined index: _upl in /var/www/vhosts/mozzarella.gad-dairy.co.il/httpdocs/wp-content/themes/hello-elementor/header.php on line 5

פיצטות מבצק עלים עם גבינת שמנת וירקות

מתכון של אורלי פלאי ברונשטיין

מצרכים ל-8-10 פיצטות:
500 גרם בצק עלים על בסיס חמאה
1 ביצה טרופה
200 גרם (1 גביע) גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30%
100 גרם גבינת מוצרלה מגוררת 22%

ירקות לבחירה:
זוקיני, בטטה, עגבניות שרי, בצל סגול, בצל ירוק, אספרגוס, פרחים קטנים של ברוקולי וכרובית
שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. ‏מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מכינים את הירקות: חותכים בטטה וזוקיני לפרוסות דקות בעזרת קולפן. פורסים דק את הבצל. חולטים בצל ירוק, אספרגוס, פרחי ברוקולי וכרובית במי מלח רותחים לריכוך ראשוני, מעבירים למי קרח ומייבשים. מערבבים את כל הירקות בקערה עם שמן זית, מלח ופלפל.
  3. פורסים את הבצק על משטח עבודה עם נייר אפייה, קורצים ממנו עיגולים בקוטר 8 ס”מ. אפשר גם לחתוך לריבועים.
  4. מרכיבים את הפיצטות ואופים: מורחים את שולי הבצק בביצה טרופה. מורחים את המרכז בגבינת שמנת, מסדרים את הירקות על הגבינה (אפשר סוג אחר על כל פיצטה, ואפשר כמה סוגים, לפי הטעם).  ומפזרים מעט מוצרלה מגוררת.
  5. מעבירים את הפיצטות לתבנית אופים 20 דקות או עד שהפיצטות זהובות ומבעבעות. מגישים מיד.

השלימו את הארוחה עם


Notice: Undefined index: _upl in /var/www/vhosts/mozzarella.gad-dairy.co.il/httpdocs/wp-content/themes/hello-elementor/footer.php on line 5